torstai 18. heinäkuuta 2013

This time in Africa







 Olen vihdoin saanut aikaseksi käydä lävitse ensimmäiset 2 kortillista Kenian reissun kuvia. Kuvia tuli napsittua  enemmän ja vähemmän ja matkalla oli todella kivaa ja ainutlaatuista! Tässä siis muutamia valikoituja.

Matkalla kohti  telttahotellia ja maasai maran ssafaria   pelattiin "bongaa kirahvi"-peliä  jonka  säännöt menivät näin:
1. Bongaa kirahvi ekana
2. Voitit pelin
3. Häviäjät  tarjoavat voittajalle  limukan/alkoholijuoman (riippuu iästä)

Löydätkö sinä kirahvin kuvasta?


Pysähdyttiin katsomaan kirahvi laumaa ja yksi niistä tuli  kivasti posettamaan meille :) 


Ensimmäinen  leijona kontakti maasai marassa  ensimmäisenä safari päivänä. En uskonut että  nähtäis peräti näinkin läheltä  näitä isoja kissoja.


Isolla kissillä aka Nala aka Leijonalla oli pentuja pusikossa  ja ilmeisen ylpeä taisi niistä olla kun esitteli niitä meille  peräti näinkin innokkaasti.


Sitten pientä  kissojen lempeäkin päästiin näkemään. Sääli vain että pusikosta pinkaisi pentu häätämään tuon kollin tiehensä :D 


Mitäpäs  se safarilla käyminen olisi jos siellä ei nähtäisi seeproja! Näitä pikku poneja näky melkeen joka nurkalla luonnonpuisto alueella. Muualla ne olivatkin sitten harvinaisempi näky koska sivilisaatio aka ihmisasutus oli tullut näiden  hoodeille  :/



Ja sitten  matkattiin telttahotellista orpokotiin jossa yövyimme 10 päivää  jos muisti nyt ei pahasti petä. Orpokodille vietiin  yli  300kg vaatteita/ kirjoitusvälineitä/ kenkiä/ leluja /yms. Ikävä kyllä me emme ikinä nähneet että näitä tavaroita otettiin käyttöön sillä ne säilöttiin ja varastoitiin johonkin paikkaan x.


Orpokoti oli myös ainoa paikka jossa saatiin koskea eläimiin, tokin sekin omalla vastuulla. Tämä yksi oli niin söpö ja luttana vaikka se kinkkasikin 3 tassulla. Raukkaa oli toinen orpokodin koira puraissut  kun olivat tapelleet  yhdestä orpokodin nartusta.


Orpokodilla ollessamme  leivoimme muutamaan otteeseen, tällaista suklaa kakkua leivottiin hollanin tytön nimeltä Marika läksiäisjuhliin. Tehtiin  mokkapalaa sitten myöhemmin  meidän läksiäisjuhliin lapsille vaikka mitään varsinaisia läksiäisjuhlia meillä ei ollut , koska  samaan aikaan vieraina oli myös hollantilaisia   joten niille ei ollut aikaa.


Valmistettiin myös poppareita lapsille :)


Reissun loppupäässä käytiin  lake bogorialla flamingo safarilla. Bogorialla  oli vesi todella korkealla ja  se haittasi hieman meidän reittejä safarin aikana. Bogorialla ollessa käytiin myös  kuumilla lähteilla joissa pystyi keittämään kananmunan : D Sääli että munat olivat loppu kun me saavuimme lähteelle.
Ps.  Discoverattiin myös ehkä maailman siistein ammatti "Kuumien lähteiden vartija"



Sitten lähdettiin lake nakurulle (tai naivasha)  katsomaan sarvikuonoja, matkalla törmättiin kuitenkin  eka apinoihin jokka tekivät hyökkäyksen meidän autoon. Voi sitä kiljaisun korkeutta mikä minustakin lähti kun apina hyppäsi melkeen syliin : D Aappa lähti yhtä nopeasti kun oli tullutkin.


Gaselli/ Antilooppi/ mikä lie peuraeläin. Tunnista vieläkään näitä koska näitä sattui olemaan miljoona eri rotua.. bambi  tuo mulle on .. afrikanbambi imo!




Näkymät olivat tällaiset tällä safarilla ennen näköalatasanteelle pääsyä :)


Sitten vielä nukkejuttuja loppuunn. Kävin tässä yksi yö kuvailemassa  ulkona Lorenaa, koska päivällä aurinko tuntuu syövän nämä kalkkilaivan kapteenit.


Huomasin että kameran asetukset  on ketullansa joten kuvista tuli _todella_ epätarkat


Ompelin myös pitkästä aikaa nukeille jotain. Tosin tämä ei jää kellekkään nykyisistä vaan kyseinen asukokonaisuus tulee tulemaan seuraavan nuken käyttöön :)




Yllättävän hyvä ellei täydellinen minun tekemäksi  köpöstykseksi. Kiitos myös Jessylle joka potki minua tämän  kanssa että saan valmiiksi ^^ 


Ja  koska   Lorena nyt vain sattui olemaan nättinä napsasin  siitä räpsyn ihanaisessa lampunvalossa.


Sekä  Taichista  koska kuvaan sitä harvoin.



Ja koska  Taichista näpsy niin pitihän sitten näistä kahdestakin ottaa kuva ihan vaan koska teki mieli siirappia : D ja tähän onkin hyvä lopetella .. kuvasin muuten koko  nukkevaatekaapin sisällön nyt yöllä (hyvä aika hermanni) joten vaatekaappiratsia voi jatkua jossain välissä :)

Dollover
























2 kommenttia:

  1. Leijonat on ihania >u< Ja tuo ompelemasi asukokoaisuus on söötti :3

    VastaaPoista
  2. Leijonat on todella ihania :)
    Ja oli kivaa ommella pitkästä aikaa jotain jollekkin ^^
    Doll

    VastaaPoista